0
La teva cistella
No hi ha productes a la cistella.

Termes de Montbrió

Plataforma de reserva d'activitats

Competències bàsiques pròpies de l’àmbit de coneixement del medi.
Dimensió salut i equilibri personal.

L’OMS defineix la salut com l’estat complet de benestar físic, mental i social i no només com l’absència de malalties i invalideses. Cal ampliar aquesta definició fent referència a una situació d’equilibri físic, mental i social a què qualsevol persona aspira i que li proporciona la capacitat de viure de manera autònoma, feliç i solidària. Per assolir aquest benestar és imprescindible que la persona disposi d’uns recursos i coneixements que li permetin de prendre les decisions oportunes davant de diverses opcions de conducta. És per tot això, que en aquesta dimensió sobre la salut s’han de tenir presents tres aspectes que corresponen a cada una de les competències que es desenvolupen: el benestar físic, l’equilibri emocional i la prevenció de malalties.

Els alumnes han de ser protagonistes conscients i actius del seu desenvolupament. Cal que coneguin el cos des d’una perspectiva integral i que aprenguin a mantenir l’equilibri entre l’alimentació, l’activitat física i el descans. Amb tot això podran viure de manera cada cop més autònoma. La salut també incorpora una manera d’afrontar la vida amb una actitud vital, de plenitud amb nosaltres mateixos i amb la gent que ens envolta, acceptant el nostre cos, la nostra manera de ser, les nostres limitacions i mantenint la mateixa actitud vers els altres. Finalment, cal entendre la salut com un afer individual, però també social, col·lectiu i ambiental. L’alumnat ha d’assumir la seva part de responsabilitat en la prevenció de riscos que poden repercutir tant en la pròpia salut com en la dels altres. Aquesta dimensió està integrada per tres competències:

Adoptar hàbits sobre alimentació, activitat física i descans amb coneixements científics, per aconseguir el benestar físic.

Prendre consciència del propi cos, de les emocions i sentiments propis i aliens, per aconseguir l’equilibri emocional i afavorir la convivència.

Prendre decisions sobre higiene i salut amb coneixements científics per a la prevenció i el guariment de malalties.

 Continguts clau:

Sestà carregant el calendari...
Powered by Booking Calendar
-
Disponible
 
-
No disponible
CERCADOR
AGENDA
A LA CARTA
0
CISTELLA
Xatejar per Whatsapp
1
🤔 Necessites adjuda?
iProjecta
Hola 👋 Et donem la benvinguda a iProjecta! 🤔 En que et podem ajudar?

PROVA SORT

Guanya experiències i emporta't descomptes
1 tirada diària per email
Provar sort
Accepto els termes i condicions.